Medewerkers Hercertificeren? Waarom Herhalingscursussen Niet Werken…

Je hebt de Excel-lijst voor je. Het is weer tijd voor een groep medewerkers om zich te hercertificeren voor bijvoorbeeld Vorkheftruck. Je hebt daarom gezocht naar herhalingscursussen en examens. Het liefst allemaal in dezelfde week en door dezelfde aanbieder, want dat is wel zo efficiënt en overzichtelijk. Dan weet je ook precies voor welke week je vervanging moet zoeken voor de mensen die op cursus gaan. Je bent er klaar voor om dingen in te gaan plannen, maar… help je je medewerkers wel echt met deze cursussen? Ja, er is een grote kans dat zij hierna slagen voor hun examen. Wat dat betreft: missie volbracht. Maar of de werkplek veiliger wordt, is maar de vraag. Ik leg dat hieronder graag uit aan de hand van wetenschappelijk onderzoek naar wat wel en niet werkt als we leren. In mijn vorige blog schreef ik al over de kracht van herhaling. De Duitse psycholoog Hermann Ebbinghaus deed bijna anderhalve eeuw geleden al onderzoek naar het geheugen en de resultaten van dit wetenschappelijke onderzoek worden nog altijd toegepast om effectiever te leren. Ebbinghaus ontdekte hoe snel we nieuwe dingen vergeten en maakte daar een Vergeetcurve van.

Waarom zo’n cursus niet werkt. 
In de eerste 20 minuten nadat we iets nieuws hebben geleerd, vergeten we het grootste deel van de stof alweer. En dat is precies waarom herhalingscursussen niet goed werken. Wat er namelijk gebeurt tijdens de herhalingscursus is dat de medewerkers de lesstof in twee dagen in hun hoofd stampen en dan met alles wat ze daarvan onthouden, examen doen.
Maar na het examen vergeten zij het grootste deel van de lesstof weer. Dat heeft te maken met de werking van het geheugen, zoals Ebbinghaus ontdekte. Stamp je de informatie in één keer, dan overbelast je je werkgeheugen vooral, en wordt er bijna niks opgeslagen in het langetermijngeheugen.

Wat werkt dan wel?
Je onthoudt informatie het beste wanneer je de informatie over een bepaalde tijd meerdere malen aangeboden krijgt. Het wordt dan veel beter opgeslagen en je kunt de informatie makkelijker reproduceren op het moment dat je het nodig hebt. Deze manier van leren – leren met tussenpozen – heet het spacing effect. Uit onderzoek van Ebbinghaus blijkt dat je na 3 herhalingen zo’n 90% van de aangeboden informatie onthoudt, tegenover zo’n 15% na het slechts 1 keer aanbieden van de informatie. Het loont dus om de informatie vaker aan te bieden dan slechts 1 keer.

Informatie beter en langer onthouden
Het effect van ‘spaced learning’ wordt nog groter als in de training gebruik wordt gemaakt van ‘spaced repetition’, ook wel ‘retrieval practice’ genoemd. In gewoon Nederlands, regelmatig korte, hapklare brokken kennis herhalen. Je collega’s krijgen dan toetsvragen, waarmee zij actief bestaande
kennis uit hun geheugen moeten ophalen. Omdat zij zelf moeten nadenken over de stof, zijn ze veel actiever bezig met het leggen van verbanden. Daardoor kunnen ze de informatie beter en langer onthouden. Zo heeft het bijvoorbeeld veel meer waarde als je iemand vraagt wat hij moet controleren tijdens een visuele inspectie van een vorkheftruck, dan wanneer je hem vertélt wat hij moet inspecteren. Wanneer hij actief moet nadenken over de antwoorden is de kans veel groter dat hij de stof langere tijd onthoudt.

Demo aanvragen
En dit is hoe Bolster Safety werkt. Je biedt je medewerkers regelmatig korte stukken content aan zodat zij continu kunnen trainen. Met duidelijke vragen uit hun eigen werksituatie en duidelijke antwoorden wanneer een toetsvraag onjuist  beantwoord is. Wil je jouw medewerkers én je bedrijf echt helpen om de veiligheid op de werkplek te vergroten? Bied ze dan ook vaker een korte training aan over de theorie van bijvoorbeeld Vorkheftruck. Dan hebben zij ook geen herhalingscursus van 2 dagen meer nodig. Zij kunnen gelijk op voor hun hercertificering en ze werken elke dag een stuk veiliger door hun hogere kennisniveau. Meer weten over effectief leren om werkelijk veilig te werken? Neem contact met mij op (caroline.eerden@bolstersafety.com), ik vertel u graag meer. Of vraag de demo aan, dan kunt u meteen zelf zien en testen hoe het werkt.

Geïnteresseerd?

Wilt u het Bolster Safety platform proberen? Vraag dan de gratis demo aan en wij nemen contact met u op om te bepalen welk demo account voor u het beste is!

Demo aanvragen

Demo aanvragen

Voer in het onderstaande formulier uw contactgegevens in en wij nemen contact met u op om te bepalen welk demo account voor u het beste is.

Download informatiepakket

Laat uw emailadres achter en ontvang ons informatiepakket.

Sollicitatie

  • Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, doc, docx.
    Maximaal 3MB