Menselijke fouten veroorzaakten incidenten, aldus het RIVM.

Het RIVM analyseert elk jaar de aard, omvang en oorzaak van incidenten met gevaarlijke stoffen bij grote chemische bedrijven in Nederland. Chemische bedrijven zijn ervoor verantwoordelijk dat installaties op orde zijn en dat productieprocessen en werkzaamheden veilig worden uitgevoerd. Bij de incidenten die in het RIVM rapport onderzocht werden, ging het op verschillende onderdelen mis. Zo raakten o.a. materialen verzwakt of waren chemische processen niet goed onder controle. Soms was de vaardigheid van het personeel om het werk veilig uit te voeren, niet op orde of was er meer aandacht nodig voor beschermende materialen.
Al met al is het belangrijk dat organisaties het veiligheidsbewustzijn van hun medewerkers goed op peil houden, anders lopen zij risico. Klik hier door om het gehele rapport te downloaden.

Geïnteresseerd?

Wilt u het Bolster Safety platform proberen? Vraag dan de gratis demo aan en wij nemen contact met u op om te bepalen welk demo account voor u het beste is!

Demo aanvragen

Demo aanvragen

Voer in het onderstaande formulier uw contactgegevens in en wij nemen contact met u op om te bepalen welk demo account voor u het beste is.

Download informatiepakket

Laat uw emailadres achter en ontvang ons informatiepakket.

Sollicitatie

  • Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, doc, docx.
    Maximaal 3MB