Monitor arbeidsongevallen en klachten arbeidsomstandigheden (Inspectie SZW)

De Monitor arbeidsongevallen en klachten arbeidsomstandigheden van Inspectie SZW bevat een overzicht van de belangrijkste cijfers en trends in arbeidsongevallen en klachten van de afgelopen 5 jaar.

Uit de monitor blijkt dat het aantal meldingen over ernstige arbeidsongevallen in Nederland in de afgelopen vijf jaar flink gestegen is. In 2019 ontving de Inspectie SZW in totaal 4.474 meldingen van arbeidsongevallen, 4 procent meer dan in 2018 en ruim 22 procent meer dan in 2015. Net als in voorgaande jaren zijn de meeste ongevallen gerelateerd aan vallen en contact met bewegende objecten of machine-onderdelen. Lees meer op de website van Inspectie SZW.

Om dit in uw organisatie te voorkomen heeft u een veiligheidsbeleid, organiseert u toolbox-sessies en al uw medewerkers zijn opgeleid. Toch leiden deze inspanningen en investeringen niet automatisch tot veilig gedrag en vermindering van incidenten.

Belangrijke redenen hiervoor zijn:

  • Veiligheids- en vakkennis wordt niet regelmatig onderhouden
  • De wijze waarop informatie wordt overgedragen is niet effectief
  • Actueel inzicht in het kennisniveau van medewerkers ontbreekt

Door kennis te toetsen en regelmatig te trainen wordt het kennisniveau en het veiligheidsbewustzijn verbeterd, met als resultaat minder incidenten en een hogere efficiëntie en productiviteit.

Ervaar de voordelen van digitaal leren via onze gebruiksvriendelijke applicatie met meer dan 200 korte, interactieve en meertalige trainingen die met veiligheidsspecialisten en didactische experts zijn ontwikkeld. En krijg real-time inzicht in de effectiviteit van trainingen en het kennisniveau van medewerkers via een dashboard.

Wilt u meer weten over effectief leren?

Bolster Safety is de effectiefste leermethode voor veilig werken in de industrie. Met een uitgebreid aanbod van korte, praktische modules kunnen professionals altijd en overal in korte, hapklare brokken hun kennis over veiligheid bijwerken. Neem contact op voor een kosteloze demo of vraag een gratis veiligheidsscan voor meer inzicht in de vakbekwaamheid en het veiligheidsbewustzijn van uw medewerkers.

Meer artikelen

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Bolster Safety en relevante inzichten over veilig en vakbekwaam werken met onze nieuwsbrief. Lees ons privacybeleid voor informatie over hoe we uw data beschermen.