Steeds veiliger werken doe je altijd samen

Leren over veilig werken wordt doorgaans niet per se als leuk ervaren. Zeker als in een organisatie al allerlei leermethodes de revue zijn gepasseerd. Medewerkers willen dan nog wel eens denken: ‘Ik heb het allemaal al gezien’ of ‘ik weet het allemaal wel’. Het probleem van die gedachte is: stel dat hij het inderdaad weet, weet zijn collega het dan ook? Want als één medewerker het niet weet, is de totale werkomgeving niet veilig. Dan loopt de gehele organisatie enorme risico’s. Besef goed; veilig werken doe je altijd samen!

Onze leermethode geeft inzicht in wat medewerkers wel en niet weten en we helpen bedrijven om die inzichten te gebruiken om de veiligheidskennis en vakbekwaamheid continu naar een hoger niveau te tillen.

‘Zo keek ik er niet eerder naar..’
In de vele gesprekken die ik voer met directies en management van bedrijven in de industrie, merk ik dat inzicht in het kennisniveau van het individu nog steeds niet de norm is, als het gaat om veiligheid. Terwijl als de ene medewerker heel veiligheidsbewust werkt, maar de andere niet, de totale organisatie nog steeds niet veilig werkt. Uit onze gebruikersstatistieken blijkt dat het gemiddeld aantal goed gemaakte trainingen op 78% ligt. Gemiddeld, er zijn dus mensen die 100% scoren, maar er zijn ook mensen die 5, 10 of 20% scoren. Een organisatie is dan ook zo sterk als de zwakste schakel. Als ik dit ter sprake breng bij directies is eigenlijk altijd de reactie: ‘Zo heb ik er nog niet naar gekeken..’

Resultaten bespreekbaar maken
Onze leermethode geeft daarom veel inzicht in de resultaten van de gemaakte trainingen. Leidinggevenden kunnen per medewerker zien wat het kennisniveau is en hier de leertrajecten van de medewerker op aanpassen. Het is belangrijk deze resultaten bespreekbaar te maken. Dat geldt uiteraard ook voor het niveau van de groep. De bedrijven die werken met Bolster Safety zien vervolgens ook, dat mensen veel meer openstaan voor verbetering als ze inzien dat ze niet de enigen in de groep zijn waarvan het kennisniveau niet op 100% ligt. Daardoor trainen medewerkers graag door.

Heel veel inzicht
Onze leermethode geeft dus heel veel inzicht. In wat medewerkers wel en niet weten, maar ook in waar teamleiders het trainingsplan kunnen aanpassen. Samen met mijn team ben ik actief bezig om de trainingsplannen van onze klanten aan te scherpen en toe te spitsen op de kennis die binnen die organisatie nodig is. We brengen de pijnpunten aan het licht, analyseren de resultaten van de gemaakte trainingen, nemen deel aan veiligheidscommissies en geven gericht advies. We helpen bedrijven om al die inzichten te gebruiken om de veiligheidskennis en vakbekwaamheid constant naar een hoger niveau te tillen. Zo werken we samen continu aan meer veiligheid.

Ghitana Conrad, Customer Success Manager
‘Als Customer Success Manager fungeer ik met veel plezier als spil tussen de klant en onze interne afdelingen Sales, Implementatie en Content & Applicatie. Hierdoor kan ik, door optimaal gebruik te maken van ons platform, de doelstellingen, wensen en uitdagingen van onze relaties op het gebied van Veiligheid en Continu leren zo efficiënt mogelijk vertalen naar concrete oplossingen. Mijn focus ligt zowel intern als extern op relatiebinding, met klanttevredenheid als positief gevolg. Wie wil dat nou niet?!’

Neem voor meer informatie gerust contact met mij op via ghitana.conrad@bolstersafety.com of +31 653 13 6595.

Geïnteresseerd?

Wilt u het Bolster Safety platform proberen? Vraag dan de gratis demo aan en wij nemen contact met u op om te bepalen welk demo account voor u het beste is!

Demo aanvragen

Demo aanvragen

Voer in het onderstaande formulier uw contactgegevens in en wij nemen contact met u op om te bepalen welk demo account voor u het beste is.

Download informatiepakket

Laat uw emailadres achter en ontvang ons informatiepakket.

Sollicitatie

  • Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, doc, docx.
    Maximaal 3MB