Steeds veiliger werken doe je altijd samen met de hele organisatie

Leren over veilig werken wordt doorgaans niet per se als leuk ervaren. Zeker als in een organisatie al allerlei leermethodes de revue zijn gepasseerd.

Medewerkers willen dan nog wel eens denken: ‘Ik heb het allemaal al gezien’ of ‘ik weet het allemaal wel’. Het probleem van die gedachte is: stel dat hij het inderdaad weet, weet zijn collega het dan ook? Want als één medewerker het niet weet, is de totale werkomgeving niet veilig. Dan loopt de gehele organisatie enorme risico’s. Besef goed: veilig werken doe je altijd samen!

Onze leermethode geeft inzicht in wat medewerkers wel en niet weten en we helpen bedrijven om die inzichten te gebruiken om de veiligheidskennis en vakbekwaamheid continu naar een hoger niveau te tillen.

‘Zo keek ik er niet eerder naar..’

In de vele gesprekken die wij voeren met directies en management van bedrijven in de industrie, merken we dat inzicht in het individuele kennisniveau op gebied van veiligheid nog steeds niet de norm is. Ook geldt dat als de ene medewerker veiligheidsbewust werkt maar de andere niet, de totale organisatie nog steeds niet veilig werkt. Uit onze gebruikersstatistieken blijkt dat het gemiddeld aantal goed gemaakte trainingen op 78% ligt. Er zijn dus mensen die 100% scoren maar er zijn ook mensen die 5, 10 of 20% scoren. Een organisatie is dan ook zo sterk als de zwakste schakel. Als we dit ter sprake brengen bij directies is eigenlijk altijd de reactie: ‘Zo heb ik er nog niet naar gekeken..’

Resultaten bespreekbaar maken

Onze leermethode geeft veel inzicht in de resultaten van de gemaakte trainingen. Leidinggevenden kunnen per medewerker zien wat het kennisniveau is en hiermee individuele leertrajecten aanpassen. Het is belangrijk deze resultaten bespreekbaar te maken op individueel en groepsniveau. Klanten van Bolster Safety zien vervolgens ook dat mensen veel meer openstaan voor verbetering als ze inzien dat ze niet de enigen in de groep zijn waarvan het kennisniveau niet op 100% ligt.

Heel veel inzicht

Onze leermethode geeft veel inzicht in wat medewerkers wel en niet weten, maar ook in waar teamleiders het trainingsplan kunnen aanpassen. Ons team is continu bezig om de trainingsplannen van onze klanten aan te scherpen en toe te spitsen op de kennis die nodig is. We brengen de pijnpunten aan het licht, analyseren de resultaten van gemaakte trainingen, nemen deel aan veiligheidscommissies en geven gericht advies. We helpen bedrijven om al die inzichten te gebruiken om de veiligheidskennis en vakbekwaamheid constant naar een hoger niveau te tillen. Zo werken we samen continu aan meer veiligheid.

Ghitana Conrad, Customer Success Manager van Bolster Safety: “Als Customer Success Manager fungeer ik met veel plezier als spil tussen de klant en onze organisatie. Hierdoor kan ik, door optimaal gebruik te maken van ons platform, de doelstellingen, wensen en uitdagingen van onze relaties op het gebied van veiligheid en continu leren zo efficiënt mogelijk vertalen naar concrete oplossingen. Mijn focus ligt zowel intern als extern op relatiebinding, met klanttevredenheid als positief gevolg. Wie wil dat nou niet?!”

Wilt u meer weten over effectief leren?

Bolster Safety is de effectiefste leermethode voor veilig werken in de industrie. Met een uitgebreid aanbod van korte, praktische modules kunnen professionals altijd en overal in korte, hapklare brokken hun kennis over veiligheid bijwerken. Neem contact op voor een kosteloze demo of vraag een gratis veiligheidsscan voor meer inzicht in de vakbekwaamheid en het veiligheidsbewustzijn van uw medewerkers.

Meer artikelen

CBS: aantal arbeidsongevallen blijft onverminderd groot in de industrie en bouw

Verbeter veiligheidsbewustzijn met interactieve toolboxen

Breng veiligheid in de bouw naar een hoger niveau met digitaal screenen, onboarden en trainen

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"rgba(255, 255, 255, 0)","hsl":{"h":157,"s":0.01,"l":0.99}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"62516":{"val":"rgba(255, 255, 255, 0)","hsl":{"h":157,"s":0.01,"l":0.99}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Meer nieuws

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Bolster Safety en relevante inzichten over veilig en vakbekwaam werken met onze nieuwsbrief. Lees ons privacybeleid voor informatie over hoe we uw data beschermen.

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"cf6ff":{"name":"Main Color","parent":-1},"73c8d":{"name":"Dark Accent","parent":"cf6ff"}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"cf6ff":{"val":"rgb(0, 206, 128)","hsl":{"h":157,"s":0.99,"l":0.4}},"73c8d":{"val":"rgb(4, 149, 96)","hsl_parent_dependency":{"h":158,"l":0.3,"s":0.95}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Abonneer