TSA Safety vergroot veiligheidskennis met de inzet van Bolster Safety

De medewerkers van TSA Safety zijn verdeeld over verschillende locaties door heel Nederland. Hierdoor is het houden van klassikale toolboxen op locatie erg lastig te organiseren. De toolboxen die op deze manier werden gehouden, werden niet als doeltreffend ervaren. Daarnaast heeft TSA onvoldoende inzicht in het kennisniveau en het veiligheidsbewustzijn van haar vaste medewerkers en haar inleners.

De case

TSA zet Bolster Safety in om eigen medewerkers en inleners te trainen op het gebied van veiligheids- en bedrijfsspecifieke kennis. De twee belangrijkste doelstellingen zijn:

  • Veiligheidskennis vergroten door regelmatig te trainen (continu leren);
  • Startkennis testen van inleners en nieuwe medewerkers op basis van een onboardingsmodule om zo inzicht te krijgen in de ontwikkelpunten van deze personen.

Bolster Safety heeft op basis van de functieprofielen, de werkzaamheden en de risico’s van de medewerkers leerdoelen bepaald en bepaald welke trainingen het beste aansluiten.

Bolster Safety heeft een speciaal opleidingsplan ontwikkeld voor elke doelgroep binnen TSA. Daarnaast is gekeken op welke manier de lesstof het beste overgebracht kan worden, rekening houdend met de leerdoelen en de doelgroep. Alle medewerkers van TSA trainen één keer per maand op basis van dit opleidingsplan. Zij doen dit thuis of op kantoor, op een moment naar keuze. Dit trainingsmoment telt vervolgens als toolbox. Op deze manier wordt de toolbox:

  • Interactief (men moet zelf over het onderwerp nadenken)
  • Meer doeltreffend (Leidinggevenden kunnen actie nemen op basis van de uitslagen van de trainingen)
  • Leerzamer (medewerkers leren doordat zij direct feedback krijgen)
  • Inzichtelijker (leidinggevenden krijgen inzicht in de competenties van zijn/haar medewerkers)

In de blog van Bolster Ghitana Conrad Steeds veiliger werken doe je altijd samen legt zij uitgebreid uit hoe onze leermethode zorgt voor een veiligere werkomgeving.

Resultaat

De medewerkers van TSA trainen nu iedere maand op basis van het opleidingsplan. Middels het dashboard kunnen de leidinggevenden zien welke medewerkers achter liggen op dit opleidingsplan, maar ook welke medewerkers voor liggen. Tevens zien zij per medewerker de (individuele) scores, zodat zij op individueel niveau kunnen bijschalen. Vrijwillig worden er veel meer trainingen uitgevoerd dan alleen de verplichte toolbox één keer per maand, om zodoende zelfstandig extra kennis te verzamelen.

Over TSA Safety Services

TSA Safety Services B.V. is gespecialiseerd in inzetten van veiligheidstoezichthoudend personeel en heeft een grote verscheidenheid aan veiligheidsfunctionarissen in dienst die, afhankelijk van de behoefte van de opdrachtgever, ingezet kunnen worden. Deze functionarissen worden met name ingezet in de (petro-) chemische industrie, de food-industrie, Scheepsbouw en –reparatiewerven, infrastructurele projecten en constructieprojecten. Variërend van de functionaris die toezicht houdt op de veiligheid gedurende werkzaamheden in een besloten ruimte (buitenwacht) tot de hoger veiligheidskundige die u kan helpen om uw veiligheidsorganisatie vorm te geven. Ook helpen zij bij het in kaart brengen van de risico’s binnen uw organisatie (RI&E). Meer informatie vindt u op www.tsa-bv.nl.

Geïnteresseerd?

Wilt u het Bolster Safety platform proberen? Vraag dan de gratis demo aan en wij nemen contact met u op om te bepalen welk demo account voor u het beste is!

Demo aanvragen

Demo aanvragen

Voer in het onderstaande formulier uw contactgegevens in en wij nemen contact met u op om te bepalen welk demo account voor u het beste is.

Download informatiepakket

Laat uw emailadres achter en ontvang ons informatiepakket.

Sollicitatie

  • Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, doc, docx.
    Maximaal 3MB