TSA Safety vergroot veiligheidskennis met Bolster Safety

TSA Safety Services is gespecialiseerd in de inzet van veiligheidstoezichthoudend personeel.

De organisatie heeft een grote verscheidenheid aan veiligheidsfunctionarissen in dienst die, afhankelijk van de behoefte van de opdrachtgever, ingezet kunnen worden in ondermeer de (petro)chemische industrie, de food-industrie, scheepsbouw en –reparatiewerven, infrastructurele projecten en constructieprojecten.

De medewerkers van TSA Safety zijn verdeeld over verschillende locaties door het hele land. Hierdoor is het houden van klassikale toolboxen op locatie erg lastig te organiseren. De toolboxen die op deze manier werden gehouden, werden niet als doeltreffend ervaren. Daarnaast heeft TSA onvoldoende inzicht in het kennisniveau en het veiligheidsbewustzijn van haar vaste medewerkers en haar inleners.

De case

TSA zet Bolster Safety in om eigen medewerkers en inleners te trainen op het gebied van veiligheids- en bedrijfsspecifieke kennis. De twee belangrijkste doelstellingen zijn:

  • Veiligheidskennis vergroten door regelmatig te trainen (continu leren).
  • Startkennis testen van inleners en nieuwe medewerkers op basis van een onboardingsmodule om zo inzicht te krijgen in de ontwikkelpunten van deze personen.

Bolster Safety heeft op basis van de functieprofielen de werkzaamheden en de risico’s van de medewerkers leerdoelen bepaald en welke trainingen het beste aansluiten. Vervolgens is een speciaal opleidingsplan ontwikkeld voor elke doelgroep binnen TSA. Ook is gekeken op welke manier de lesstof het beste overgebracht kan worden, rekening houdend met de leerdoelen en de doelgroep. Alle medewerkers van TSA trainen één keer per maand op basis van dit opleidingsplan. Zij doen dit thuis of op kantoor, op een moment naar keuze. Dit trainingsmoment telt vervolgens als toolbox. Op deze manier wordt de toolbox:

  • Interactief: men moet zelf over het onderwerp nadenken.
  • Meer doeltreffend: leidinggevenden kunnen actie nemen op basis van de uitslagen van de trainingen.
  • Leerzamer: medewerkers leren doordat zij direct feedback krijgen.
  • Inzichtelijker: leidinggevenden krijgen inzicht in de competenties van zijn/haar medewerkers.

Zie onze blog post Steeds veiliger werken doe je altijd samen voor meer informatie over hoe onze leermethode zorgt voor een veiligere werkomgeving.

Resultaat

De medewerkers van TSA trainen nu iedere maand op basis van het opleidingsplan. Met een dashboard kunnen leidinggevenden zien welke medewerkers achterliggen op dit opleidingsplan, maar ook welke medewerkers voorop lopen. Tevens zien zij per medewerker de scores, zodat zij op individueel niveau kunnen bijschalen. Vrijwillig worden er veel meer trainingen uitgevoerd dan alleen de verplichte toolbox één keer per maand, om zodoende zelfstandig extra kennis te verzamelen.

Wilt u meer weten over effectief leren?

Bolster Safety is de effectiefste leermethode voor veilig werken in de industrie. Met een uitgebreid aanbod van korte, praktische modules kunnen professionals altijd en overal in korte, hapklare brokken hun kennis over veiligheid bijwerken. Neem contact op voor een kosteloze demo of vraag een gratis veiligheidsscan voor meer inzicht in de vakbekwaamheid en het veiligheidsbewustzijn van uw medewerkers.

Meer artikelen

CBS: aantal arbeidsongevallen blijft onverminderd groot in de industrie en bouw

Verbeter veiligheidsbewustzijn met interactieve toolboxen

Breng veiligheid in de bouw naar een hoger niveau met digitaal screenen, onboarden en trainen

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"rgba(255, 255, 255, 0)","hsl":{"h":157,"s":0.01,"l":0.99}}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"62516":{"val":"rgba(255, 255, 255, 0)","hsl":{"h":157,"s":0.01,"l":0.99}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Meer nieuws

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws over Bolster Safety en relevante inzichten over veilig en vakbekwaam werken met onze nieuwsbrief. Lees ons privacybeleid voor informatie over hoe we uw data beschermen.

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"cf6ff":{"name":"Main Color","parent":-1},"73c8d":{"name":"Dark Accent","parent":"cf6ff"}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"cf6ff":{"val":"rgb(0, 206, 128)","hsl":{"h":157,"s":0.99,"l":0.4}},"73c8d":{"val":"rgb(4, 149, 96)","hsl_parent_dependency":{"h":158,"l":0.3,"s":0.95}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Abonneer