Veiliger Werken door Effectief Leren: De Kracht Zit in de Herhaling

Zoekt u naar manieren om uw medewerkers nog beter te helpen bij de voorbereiding op hun examens? Zodat zij hun vak veilig kunnen blijven uitoefenen? Bij Bolster Safety verdiep ik mij dagelijks in wat effectieve manieren zijn om te leren. Hoe mensen leren en hoe ze informatie opslaan in hun geheugen, zodat ze informatie beter kunnen reproduceren als ze het nodig hebben en daardoor veiliger werken. Hoe ú kunt zorgen dat uw medewerkers veiliger kunnen werken en makkelijker hun hercertificeringen halen, vertel ik u hier. Het hele jaar door stuurt u als HR-medewerker flink veel medewerkers op examen om hun hercertificering te halen, bijvoorbeeld voor vorkheftruck. Soms slagen ze in één keer, maar vaak moeten medewerkers meerdere keren het examen doen, omdat ze al die theorie niet onthouden. Het zijn mensen van de praktijk. Ze vergeten het grootste deel van de theorie omdat ze het niet elke dag gebruiken. Eens in de drie jaar blokken ze een paar uur of gaan ze een paar keer naar een examentraining. Ze stampen dan zo veel mogelijk kennis in hun hoofd, die ze voor het grootste deel
na het examen weer vergeten. En tijdens het examen blijkt dat het te veel theorie was en het examen daarmee toch te moeilijk. En dus kunt u weer een nieuwe ronde examentraining en examens inplannen.

Na 20 minuten alweer vergeten
Dat de medewerkers het examen vaak niet halen, ligt (meestal) niet aan het examen maar aan de manier van leren. De Duitse psycholoog Hermann Ebbinghaus deed bijna anderhalve eeuw geleden onderzoek naar het geheugen en de resultaten van dit wetenschappelijke onderzoek worden nog altijd toegepast om effectiever te leren. Ebbinghaus ontdekte hoe snel we nieuwe dingen vergeten en maakte daar een Vergeetcurve van.
In de eerste 20 minuten nadat we iets nieuws hebben geleerd, vergeten we het grootste deel van de stof alweer. Het werkgeheugen kan een grote hoeveelheid nieuwe informatie niet aan en slaat maar weinig informatie op in het langetermijngeheugen. Met als resultaat dat medewerkers de dag na het leren eigenlijk weer van voren af aan kunnen beginnen. Het stampen voor het examen heeft niet gewerkt.

De kracht zit in de herhaling
Volgens Ebbinghaus zit bij leren de kracht in de herhaling. Leer je over een lange periode telkens kleine beetjes informatie, dan kan je werkgeheugen dat veel beter verwerken. De verbindingen die in je geheugen worden gemaakt, zijn veel sterker. Je kunt eenvoudiger informatie ophalen uit je geheugen op het moment dat je het nodig hebt. Daarmee is het volgens Ebbinghaus veel effectiever om het leren uit te spreiden over een langere periode. In die periode leer je vaker en slechts kleine beetjes informatie. De leertechnieken priming, retrieval practice en het spacing-effect zijn daarbij ook belangrijk om te noemen en daar zal ik in een volgend blog verder op ingaan.

Beter leren = veiliger werken
De manier van leren aanpassen zorgt er niet alleen voor dat mensen gemakkelijker hun examen halen. Veel belangrijker nog: het zorgt ervoor dat er veiliger wordt gewerkt. De medewerkers hebben namelijk veel meer kennis over veilig werken en dat kunnen ze toepassen op de werkvloer. Ook hebben ze veel meer besef van veilig werken en hoe ze dat moeten doen. En daarmee kunt ú ze nu dus echt helpen!

Wilt u meer weten over effectief leren voor veilig werken in de industrie, neem dan gerust contact met mij op via caroline.eerden@bolstersafety.com>

Geïnteresseerd?

Wilt u het Bolster Safety platform proberen? Vraag dan de gratis demo aan en wij nemen contact met u op om te bepalen welk demo account voor u het beste is!

Demo aanvragen

Demo aanvragen

Voer in het onderstaande formulier uw contactgegevens in en wij nemen contact met u op om te bepalen welk demo account voor u het beste is.

Download informatiepakket

Laat uw emailadres achter en ontvang ons informatiepakket.

Sollicitatie

  • Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, doc, docx.
    Maximaal 3MB